Dadelwalnotenreepjes met kokos

Door Mariette| 20 min | 12 personen

Ingrediënten

  • 250 gram ontpitte dadels
  • 100 gram walnoten
  • 50 gram kokos
  • 2 eetlepels kokosolie

Bereiding

  1. Week de dadels voor ongeveer een kwartier in heet water. Vet ondertussen een bakvorm of vierkant schaaltje in en bekleed met bakpapier (ongeveer 15×10 cm, maar je kunt ook de helft van de bakvorm vullen of de dubbele hoeveelheid maken). Door het invetten zal het bakpapier beter blijven zitten.
  2. Hak de walnoten in grove stukjes en zet even opzij.
  3. Neem nu een blender of keukenmachine en doe hier de uitgelekte dadels in samen met twee eetlepels kokosolie. Zet de keukenmachine nu aan tot de dadels goed fijn zijn gemalen. Meng hier nu met een lepel de kokos en de stukjes walnoot doorheen.
  4. Druk het mengsel in de bakvorm en maak de bovenkant mooi glad met de bolle kant van een lepel. Maak de lepel eventueel vochtig met wat water als het erg blijft plakken. Strooi nog een beetje kokos op de bovenkant en zet nu voor minstens twee uur in de koelkast om op te stijven.