CHOCOLADE DADELCAKE

Door Suzanne | 1 06 2016 | GlutenvrijReceptenZoet

Wie houdt er nu niet van chocolade? Iedereen toch? Ik ken serieus echt niemand die niet van chocolade houdt. Dit is een recept wat al heel lang op mijn blog staat en echt mijn favoriet is. Als er visite komt bak altijd nog even snel deze cake. Deze chocolade dadelcake is zoals de naam al zegt gezoet met dadels en glutenvrij. Lekker bij de koffie of thee maar is ook erg lekker als toetje met ijs of wat slagroom. Ik maak deze cake meestal in cake vorm maar je kan het ook maken in muffin vormpjes. Je hebt dan 8 muffin vormpjes nodig.

Wat heb je nodig voor een dadelcake?

  • Een cakeblik en een keukenmachine
  • 250 gram ontpitte dadels
  • 120 gram amandelen, zonder vlies
  • 3  eetlepels (rauwe) cacao poeder
  • 4  biologische eieren
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel vanille extract of de merg van een half vanille stokje
  • 1 theelepel baking soda
  • paar druppels citroensap
  • Roomboter om het cake blik in te vetten, bakpapier kan natuurlijk ook.

Hoe maak je deze chocolade dadelcake?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en vet het cake blik in met boter of doe er een stuk bak papier in het bakblik.
    2. Doe de dadels, cacao, kaneel, vanillepoeder en de amandelen in de keukenmachine. Maal het fijn dat het de structuur van broodkruimels heeft.
    3. Mix de 4 eieren in een mengkom tot een luchtig geheel.
    4. Voeg de eieren, de baking soda en het citroen sap toe aan het beslag. Meng het in de keukenmachine totdat alles goed gemengd is. Het beslag hoeft niet helemaal glad te zijn.
    5. Nu is het tijd om het beslag in het cakeblik te gieten. Zorg dat je het beslag gelijkmatig verdeelt. Plaats het cake blik in de oven, voor ongeveer 35 minuten.